Agnieszka Kmiecik

Prezes Zarządu
41 230 23 10

Z Fundacją związana od 2010 roku. Prezes Zarządu, Główna Księgowa, Trener, Doradca.
Jako Prezes Zarządu nadzoruje całość działań prowadzonych w Fundacji, odpowiada za realizację strategii oraz celów statutowych. Zarządza organizacją i reprezentuje ją na zewnątrz. Współpracuje z przedsiębiorcami, NGO`s, sektorem publicznym. Odpowiada za przygotowywanie i realizację planu finansowego organizacji oraz kontrolę procesów finansowych. Zajmuje się planowaniem działań zespołu na poziomie strategicznym w kontekście opracowywanych i realizowanych przedsięwzięć.
Współtworzy pod kątem merytorycznym i finansowym projekty finansowane ze środków zewnętrznych (m.in. z Europejskiego Funduszu Społecznego).Wspólnie z kierownikami projektów opracowuje koncepcję realizacji projektu oraz zapewnia obsługę prawną i finansową.
Ukończyła studia magisterskie z zakresu zarządzania, o specjalizacji Rachunkowość i ekonomika opodatkowania na Uniwersytecie Jana Kochanowskiego w Kielcach oraz studia podyplomowe z zakresu Zarządzania finansami i księgowości. Ukończyła studia doktoranckie na kierunku zarządzanie na UE w Katowicach. Ukończyła liczne kursy i szkolenia z zakresu zarządzania finansami, doradztwa biznesowego, audytu oraz realizacji projektów finansowanych ze środków EFS. Członek Rady Nadzorczej w Polskim Związku Pracodawców Prywatnych Handlu i Usług. Trener z zakresu przedsiębiorczości, form prawnych prowadzenia działalności gospodarczej Izby Gospodarczej Grono Targowe Kielce.
Zainteresowania to numizmatyka i aktywność społeczna.