Malwina Skrzyniarz-Pióro

Wiceprezes Zarządu
41 230 23 10

Z Fundacją związana od stycznia 2013 r. Specjalizuje się w pozyskiwaniu środków na realizację zadań finansowanych ze środków UE, głównie EFS. Koordynuje procesy tworzenia projektów oraz inicjuje działania na rzecz rozwoju społeczeństwa obywatelskiego.
Jest ekspertem w zakresie przygotowywania zapytań ofertowych na realizację zamówień wynikających z działalności organizacji.

Absolwentka Filologii Polskiej UJK oraz Europeistyki i Ekonomii WSEPiNM w Kielcach. Uczestniczyła w licznych kursach i szkoleniach dotyczących projektów unijnych, organizowanych przez RO EFS w Kielcach oraz Centrum Administracji i Biznesu. Ukończyła studia podyplomowe na specjalności Prawo Zamówień Publicznych. Posiada bogate doświadczenie w realizacji projektów finansowanych ze środków publicznych poparte działalnością w organizacjach pozarządowych oraz w instytucjach sektora finansów publicznych.

Interesuje się literaturą rodzimą i obcą.