Monika Strus-Bilska

Specjalista ds. pozyskiwania funduszy europejskich
41 230 23 10

W Fundacji CEL pracuje od listopada 2012 r. Obecnie jest Asystentem Kierownika w dwóch projektach z działania 9.1.2. „Z sukcesem Ci do twarzy” oraz „Szkoła Kluczowych Kompetencji”. Odpowiada za przygotowywanie dokumentacji projektowej oraz bieżący monitoring finansowy oraz merytoryczny realizacji zadań. Współpracuje z księgowością, podwykonawcami oraz ekspertami zaangażowanymi w realizację projektu.

Absolwentka UJK w Kielcach. Ma tytuł magistra nauk politycznych oraz licencjat z ekonomii. Ukończyła studia podyplomowe na WSEiP z Rachunkowości i przepisów podatkowych w warunkach Unii Europejskiej oraz liczne kursy z zakresu prawidłowej realizacji projektów z Europejskiego Funduszu Społecznego. Specjalista do spraw sprawozdawczości. Posiada doświadczenie w przeprowadzaniu analizy finansowej i oceny ekonomicznej przedsiębiorstw, zdobyte podczas pięcioletniej pracy w bankowości w sektorze klientów korporacyjnych.

Zainteresowania to finanse, turystyka górska i gotowanie.