RODO

Zgodnie z wymogami Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. (dalej: RODO) w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE informujemy, że przetwarzamy Państwa dane osobowe (adres e-mail, firma/nazwa/nazwisko i/lub imię, dane adresowe, telefon oraz NIP), tym samym Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Fundacja Centrum Europy Lokalnej ul. Krakowska 8/10 lok. 105, 25-029 Kielce NIP: 959 189 71 78, REGON: 260401252 , KRS: 0000358259

Państwa dane osobowe będą przetwarzane w następujących celach:

- odpowiedzi na otrzymaną od Państwa korespondencję, w tym odpowiedzi na zadane pytania i udzielenie informacji, o które Państwo proszą, oraz w celu dalszej obsługi korespondencji z Państwem prowadzonej,

- załatwienia sprawy, z którą Państwo się do nas zwracają,

- w związku z nabyciem naszych towarów i/lub usług lub w celu zdobycia informacji związanej z naszą działalnością gospodarczą, lub z powodu transakcji odwrotnej - nasza firma nabyła Państwa produkty lub usługi.

Podanie danych osobowych jest dobrowolne, ale konieczne do prowadzenia z Państwem korespondencji, która wiąże się z przetwarzaniem danych osobowych w celach opisanych powyżej.

Otrzymują Państwo od nas faktury drogą e-mail lub informacje dotyczące naszej oferty i innych kwestii, gdyż dotychczas nie wyrazili Państwo sprzeciwu wobec takich działań. Jednocześnie zapewniamy, że Państwa dane, które posiadamy, służą wyłącznie do przesyłania ważnych informacji oraz faktur VAT za wykonaną usługę lub sprzedaż produktów przez naszą firmę i nie zostaną udostępnione podmiotom trzecim. Jeżeli nie wyrażą Państwo zgody, nie będziemy realizować pod Państwa adresem żadnych wysyłek e-mailowych, chyba że będą one wynikały z przepisów prawa unijnego, krajowego lub sektorowego.

Jeżeli życzą sobie Państwo bezpowrotnego usunięcia danych, prosimy o wysłanie do nas e-mail o treści: Nie, nie zgadzam się na otrzymywanie wiadomości e-mail. Nie, nie zgadzam się na przetwarzanie danych naszej firmy (Nazwa, adres, NIP, telefon firmowy i adres e-mail).

Jednocześnie informujemy, że mają Państwo prawo: żądania dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, prawo przenoszenia danych, a także prawo cofnięcia zgody na przetwarzanie danych w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem dotychczasowego przetwarzania.

Dane osobowe będą przechowywane przez okres niezbędny do prowadzenia z Państwem korespondencji na dany temat, a po tym czasie przez okres wymagany obowiązkami nałożonymi na administratora danych przepisami prawa i/lub do upływu terminu przedawnienia ewentualnych roszczeń związanych z celami przetwarzania danych osobowych. W zakresie ewentualnej wyrażonej zgody na przetwarzanie danych osobowych dane będą przechowywane do czasu cofnięcia zgody lub zaprzestania działalności, której zgoda dotyczy.

W razie uznania, że doszło do naruszenia przepisów o ochronie danych osobowych, mają Państwo prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego, w szczególności w państwie członkowskim swojego zwykłego pobytu, swojego miejsca pracy lub miejsca popełnienia domniemanego naruszenia.

Informujemy, że Pani/Pana dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego/organizacji międzynarodowej oraz nie będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany, w tym również nie będą wykorzystywane do profilowania.

W razie jakichkolwiek pytań, dotyczących przetwarzania Państwa danych,

prosimy o kontakt wyłącznie poprzez e-mail pod adresem:  Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Z poważaniem - zespół Fundacji Centrum Europy Lokalnej