Rozpoczęliśmy realizację kolejnego specjalistycznego szkolenia: YUMEIHO

on 30 sierpień 2014

W dn. 30 sierpnia 2014 r. odbyły się pierwsze zajęcia w ramach szkolenia YUMEIHO.

W czasie 160-godzinnego szkolenia uczestnicy będą uczyli się masażu ugniatająco-uciskowego prowadzącego do mobilizacji połączeń stawowych. Masaż prowadzony jest w oryginalny
i bezbolesny sposób. Głównym celem terapii YUMEIHO jest skorygowanie położenia kości miednicy, prawidłowe ustawienie kręgosłupa dzięki czemu uruchamia się samoleczące siły organizmu pacjenta
i dociera do przyczyn schorzenia. Uczestnicy zostaną przygotowani do terapii m.in.: bóli kręgosłupa, pleców, stawów, mięśni, dyskopatii, skoliozy, wad postawy.

Zajęcia odbywają się w Hotelu Kongresowym w Kielcach. Szkolenie jest organizowane w ramach projektu „Rozwój usług zdrowotnych w województwie świętokrzyskim”, realizowanego przez Fundację Centrum Europy Lokalnej w partnerstwie z Wyższą Szkołą Ekonomii Prawa i Nauk Medycznych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach.

Więcej informacji o pozostałych szkoleniach i projekcie znajduje się na stronie internetowej www.rozwojuslugzdrowotnych.pl

Zapraszamy do fotorelacji ze szkolenia: