Biznes w gimnazjum

Lekcja  dla uczniów gimnazjów "Młody biznesmen" organizowana przez Fundację Europomost.

W projekcie „Z pieniądzem za pan brat od najmłodszych lat” realizowanym przez Fundację Europomost przy współfinansowaniu ze środków Narodowego Banku Polskiego przygotowano ciekawą propozycję dla uczniów szkół gimnazjalnych. Fundacja Europomost chętne gimnazja zaprasza do wzięcia udziału w lekcji pt. „Młody biznesmen”. Lekcje odbywać się będą w gimnazjach z terenu całego województwa świętokrzyskiego.

- Lekcje poruszą tematykę własnych predyspozycji i umiejętności niezbędnych do założenia i prowadzenia działalności gospodarczej. Oprócz nauki, młodzież weźmie udział w szeregu zadań indywidualnych oraz grupowych poprzez wprowadzone elementy form warsztatowych, dzięki czemu będą lepiej przyswajali wiedzę. Ideą lekcji o biznesie jest przekazanie wiedzy w alternatywny sposób, poprzez zabawę – podkreśla Paulina Gębska, koordynator projektu.

Podczas lekcji młodzież dowie się między innymi po co nam praca, jakie są plusy i minusy pracy na własny rachunek jakie cechy i potencjał powinien wykazywać przyszły biznesmen oraz jak osiągnąć sukces w kontekście drogi jaką pokonali tzw. “ Liderzy biznesu”.

Uwaga! Liczba miejsc ograniczona, więcej szczegółów na stronie www.europomost.pl w zakładce projektu „Z pieniądzem za pan brat od najmłodszych lat” lub pod numerem telefonu 502225392